Mäso a syr je bežná kombinácia surovín, ktoré máme radi a sú chutné



Medzi bežné činnosti, ktoré vykonávame každý deň patrí aj stravovanie, raňajky, obed a večera a medzi tým aj nejaká desiata či olovrant, aby sme mali dostatok energie vydržať celý deň v pracovnom tempe. Vďaka zdravej a vyváženej strave dostáva naše telo všetko, čo potrebuje. Mnohokrát si povieme, čo by sme mali do svojho jedálnička zaradiť, aby bol pestrý a vyvážený, s dostatkom vitamínov a ostatných výživných látok, no chuťové bunky nás neraz oklamú a my siahame po tom, čo nám práve urobí radosť a pohladí naše chuťové bunky, ale nemusí ísť vždy iba o sladkosti či iné nezdravé pochutiny. Aj zdravé jedlo môže byť chutné, ak je pripravené dobre a v dostatočnej kvalite.

Korenie a syr patria na mäso

Bežnou súčasťou našich stravovacích návykov je kuracie mäso v rozličných podobách. Je ľahko stráviteľné, výživné a dá sa rýchlo pripraviť na rôzne spôsoby, v kombináciách 5 druhy syra na kuracie prsia so sladkou, kyslou či pikantnou chuťou. Najčastejšie sa pripravujú kuracie prsia so syrom či už je to eidam, parmezán alebo mozzarela, každá kombinácia je svojim spôsobom chutná a jedinečná.

V peknej kuchyni sa varia len chutné jedlá

Na prípravu kuracích filetiek potrebujeme šunku a syr, môže to byť eidam, korenie, cesnak a soľ. Filetky treba trocha naklepať, aby sme dosiahli tenké plátky mäsa, okoreníme ich a osolíme a poukladáme na ne syr a šunku, potom ich zrolujeme do roliek a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme asi 25minút. Mozzarela je vhodná na použitie na už upečené kuracie filetky, ktoré po vybratí z rúry obložíme spomínanou mozzarelou a ešte ich necháme v teple, aby sa syr roztopil. Rovnako chutné sú aj kuracie prsia obalené v parmezáne, ktorý použijeme ako cestíčko a prsia v ňom obalíme a následne ich pečieme v rúre asi 30 minút pri teplote asi 180°C. Inou možnosťou je použiť spolu syr feta a špenát, pričom z nich urobíme plnku a prsia ňou naplníme a necháme upiecť v rúre na 180°C 30 minút. Každý z uvedených receptov je naozaj chutný, pritom sa dá urobiť rýchlo a bez nutnosti stráviť za sporákom dlhé hodiny.